TOYOTA ФИНАНС

Slavimo žensku snagu

U susret Međunarodnom danu žena, svake godine koristimo priliku da istaknemo Toyotinu posvećenost ka poboljšanju statusa žena u društvu i u našoj kompaniji. Trudimo se da povećamo zastupljenost žena na svim pozicijama, uključujući menadžerske i inženjerske, kroz naše dugoročne globalne i lokalne planove i inicijative. Trudimo se da budemo poslodavac koji pruža podršku u kreiranju balansa između poslovnog i privatnog života, kreiramo pozitivnu sredinu u kojoj svaki pojedinac može ostvariti svoj puni potencijal. Širom svijeta, ali i Bosne i Hercegovine, snažne, inspirativne žene su dio Toyota porodice. Ovo su priče nekih od njih.

Julia Albu, svjetska putnica.

U julu 2017. godine, Julia Albu, upalila je svoju Corollu i krenula iz svoje kuće u Cape Townu na 12.000 kilometara dugu vožnju do kuće svoje kćeri u Londonu. "Imam 80 godina, a moja Toyota 20. Zajedno imamo 100 godina i 100 % snage!" – izjavila je Julia. Tracy, kako zove svoju Corollu, nije je iznevjerila, a o njihovim avanturama tokom godine dana na cesti, pisali su najveći svjetski mediji. U putovanje su se uključile i humanitarne organizacije, koje su ovu epsku avanturu iskoristile za saradnju sa Juliom i promociju pismenosti među ženama i djecom u Africi.





Ilma Kazazić, paraolimpijska skijašica

Iako joj je sa 3 godine dijagnosticirana cerebralna paraliza, Ilma nije dopustila da je to ograniči u življenju života punim plućima. Kao dijete bavila se plivanjem, gimnastikom i jahanjem, ali je na kraju ljubav ka skijanju pobijedila i postala je naša najuspješnija paraolimpijska skijašica. Sa samo 15 godina predstavljala je Bosnu i Hercegovinu na Paraolimpijskim igrama u Sočiju, danas se ova mlada žena nevjerovatne snage priprema za Igre u Pekingu 2022. "Uvijek moraš dati sve od sebe, bez obzira na prepreke. Nema ništa na pola!" moto je kojim se vodi ova uspješna sportistkinja.





Sophie Morgan, ambasadorica olimpijske i paraolimpijske mobilnosti.

Činjenica da nije u stanju hodati nije zaustavila njenu neizmjernu želju za istraživanjem novih mjesta, kao i sopstvenih mogućnosti. Kao svoju globalnu ambasadoricu mobilnosti, Toyota je Sophie obezbijedila Land Cruiser iz Invincible serije sa kojim sad može ići dalje nego ikada prije. "Budući da ne mogu hodati, zadovoljstvo je i privilegija imati prilagođeni Toyota Land Cruiser kojim mogu ići i posjetiti mjesta na koja drugačije nisam mogla. Sada počinjem ostvarivati ono što mi je nekada bilo nemoguće!"





Besima Svraka, uspješna poduzetnica

Još od svojih početaka u sportskoj redakciji jednog medija, na drugoj godini studija, Besima je počela pomjerati granice i nije se zaustavila. Nakon godina uspješnog rada za druge medije, osniva svoju firmu i danas vodi jedan od najinovativnijih domaćih portala, koji opisuje kao "mješavinu mode, ljepote, kulture, umjetnosti, feminizma, kontroverznih i cool tema”, a ono čime portal posebno odiše je konstantna podrška domaćim brendovima, bh. umjetnicima, te promovisanjem pozitivnih priča u društvu.

"Nisam nikada imala neki strašni plan i strategiju, bilo je padova, a ima ih i sad. Međutim, idem naprijed i svaki dan pokušavam raditi bolje nego juče. To je moja strategija." - o svom uspjehu govori Besima, koja se kroz svoj medij konstantno trudi osnažiti i inspirisati žene i promicati ideje jednakosti i feminizma.





Dženana Burek, urednica i novinarka

Super žena u svijetu koji je tradicionalno bio rezervisan za muškarce - Dženana je godinama cijenjeno lice na svim svjetskim promocijama najnovijih automobila. Nakon godina na uredničkoj poziciji u jednom od najvećih medija u našoj zemlji, odlučila je spojiti svoje bogato novinarsko iskustvo sa ljubavlju prema četverotočkašima i pokrenuti automobilski portal Puni gas. Bez obzira da li se radi o zahtjevnim poslovnim situacijama ili o izazovnoj dionici za vožnju, Dženana im pristupa sa jednakom hrabrošću i posvećenošću koja inspiriše sve oko nje.





Gemma Wade, mlada restauratorica

Toyota 1000 iz 1976 u boji senfa izuzetno je rijedak prizor na cesti. A ono što ovaj primjerak čini još posebnijim je činjenica da ga je Gemma sama restaurirala. Obnovu je počela kad joj je bilo samo 12 godina. "Obnavljanje japanskih klasika nije lako. Originalne dijelove je teško pronaći. Ali, definitivno se isplati!" Sada 25-godišnja Gemma restaurira i zlatnu Toyotu Yaris T Sport, poklon koji je dobila za svoj 21. rođendan.