E-naručivanje na servis Besplatno isprobajte Toyotu Cjenici i katalozi Kontaktirajte nas

RAV4 PHEV


BOGATO SUV NASLJEĐE. DINAMIČNI DVOJAKI DNK.


Sve navedene vrijednosti potrošnje goriva i emisije CO2 su izvučene iz rezultata laboratorijskih ispitivanja prema službenim EU propisima. One omogućavaju usporedbu među vozilima i mogu se ne podudarati s vrijednostima u svakodnevnoj vožnji
Zatvori
Pogledaj izjavu o odricanju odgovornosti

Dvojni DNK


RAV4 Plug-in Hybrid objedinjuje našu najsnažniju hibridnu tehnologiju do sada, s izvanrednim sposobnostima električnog vozila (EV), kako biste vozili dalje, čišće. Njegov profinjeni dizajn, dvojni pogon koji nudi naša hibridna tehnologija četvrte generacije i litij-jonska baterija velikog kapaciteta omogućavaju vam trenutno ubrzanje i najveći doseg u klasi.

Čista snaga


Snažan, dinamičan i sigurnog koraka, RAV4 Plug-in Hybrid pruža performanse koje su klasa za sebe. Opremljen 2,5-litarskim benzinskim motorom Hybrid Dynamic Force i pametnim sistemom pogona na sve točkove (AWD-i), juri 0–100 km/h za samo 6,0 sekundi, zahvaljujući zadivljujućem prenosu snage na podlogu i zavidnoj snazi od 306 KS.

Unutrašnje uređenje


Elegantno izvedena kabina RAV4 Plug-in Hybrida idealno je okruženje za tihe i snažne performanse. Sportska kožna sjedišta i veliki panoramski krov garantuju da će vožnja u prostranoj, profinjenoj unutrašnjosti biti prozračna i komforna, a prtljažnik od 520 l osigurava prilagodljivi prostor, pri čemu je baterija minimalna smetnja.ČESTA PITANJA O VOŽNJI PLUG-IN HIBRIDA NA ELEKTRIČNI POGON1. Koja je razlika između hibrida i plug-in hibrida?

Hibridni i plug-in hibridni automobili koriste istu, dokazanu tehnologiju Toyota Hybrid Synergy Drive, ali uz jednu značajnu razliku.

Toyotini plug-in hibridi raspolažu baterijom znatno većeg kapaciteta, a time imaju i veći doseg u električnoj vožnji, do 75 km. Plug-in se može puniti s vanjskog izvora električne energije, kao što su kućna utičnica, posebni zidni punjač ili javna punionica. Učestalo punjenje osigurat će maksimalnu učinkovitost, ali Toyotine plug-in hibride moguće je voziti u hibridnom načinu rada čak i kada nisu napunjeni.

U hibridnom načinu rada svi Toyotini hibridi se neprimjetno prebacuju između dva izvora snage – učinkovitog benzinskog motora i pametne hibridne baterije s automatskim punjenjem. Time se postiže visok nivo prilagodljivosti, posebno na dugim putovanjima.2. Je li vožnja podjednako zabavna koliko je i učinkovita?

RAV4 Plug-in Hybrid ima sjajan odziv i puno snage, pa je vožnja vrlo zabavna i pruža veliki užitak. On ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 6,0 sekundi, zahvaljujući impresivnom prijenosu snage na podlogu i ukupnoj snazi od 306 KS.

Zahvaljujući manjim emisijama CO2 i većoj učinkovitosti od konvencionalnog automobila s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem, RAV4 Plug-in Hybrid pruža još dojmljiviju štedljivost (emisija CO2 22 g / potrošnja goriva 1,0 l u mješovitoj vožnji). Osim toga, RAV4 Plug-in Hybrid nudi sve pogodnosti nevjerovatnog električnog pogona – od snažnog, trenutačnog okretnog momenta do izostanka bilo kakve buke u kabini.3. Koliko daleko mogu voziti ako je baterija potpuno napunjena i mogu li voziti samo na električni pogon?

U električnom načinu rada vozite se bilo gdje i bilo kada bez ikakvih emisija. RAV4 Plug-in Hybrid ima domet do približno 75 km (u mješovitoj vožnji) odnosno do 98 km (u gradu).

Odjurite do najveće brzine na električni pogon od 135 km/h, čak i uz potpuno pritisnutu papučicu gasa*. Za udaljenosti veće od dosega isključivo na električni pogon RAV4 Plug-in neprimjetno uključuje hibridni način rada, u kojem kombinira benzinski motor i regeneriranu snagu baterije.

*Uz dovoljnu napunjenost (State Of Charge – SOC)4. Gdje mogu puniti bateriju?

Kućna utičnica

Svoj RAV4 Plug-in Hybrid možete puniti na kućnu utičnicu (10 A).

Zidni punjač

Brzo, pouzdano i posebno osmišljeno punjenje kod kuće / na poslu moguće je putem zidnog punjača*.

*Obratite se svom ovlaštenom Toyota partneru ako razmišljate o kupovini zidnog punjača zajedno s vozilom.

Javne punionice

Priključite se na bilo koju javnu brzu punionicu na cesti ili na posebnim parking mjestima. Pretplatite se i na Toyotinu mrežu punionica (Toyota Charging Network) putem aplikacije MyT kako biste lako pronašli obližnje punionice.5. Koliko traje punjenje?

Kućna utičnica

Potpuno punjenje traje 7,5 sati*. Zahvaljujući mogućnosti zadavanja vremena punjenja, možete koristiti periode niže cijene električne energije.

Zidni punjač

Ugradnjom posebnog kabla i zidnog punjača u svojoj kući možete postići optimalnu brzinu i sigurnost, te postići potpuno punjenje za 2,5 sata*. Uz aplikaciju MyT možete i daljinski nadzirati i pratiti punjenje.

Javne punionice

Priključite se na punjač dostupan javnosti. Kao i sa zidnim punjačem, baterija će biti potpuno puna za 2,5 sata*.

Aplikacija MyT također vam omogućava provjeru preostalog vremena do potpune napunjenosti baterije, što je posebno korisno kada ste priključeni na javnu punionicu.

* Od 0 do 100%6. Kako mogu postići maksimalni doseg na električni pogon?

Punite češće

Svakodnevno punjenje pomoći će vam da izvučete najviše iz električnog pogona vašeg automobila.

Mirna vožnja

Uz optimalni način vožnje možete povećati učinkovitost električnog pogona vašeg vozila te postići izvanredne performanse u svakoj vožnji.

Generatorsko kočenje

Korištenjem kinetičke energije generatorskim kočenjem puni se baterija, a automobil se intuitivno usporava kad god podignete nogu s papučice gasa.

Predgrijanje kabine

Uživajte u savršenoj temperaturi svaki put zahvaljujući daljinskom grijanju. Ohladite ili zagrijte svoj automobil prije vožnje bez ikakvog umanjivanja dosega vožnje na električni pogon.7. Mogu li voziti svoj Plug-In Hibrid (PHEV) i kad je baterija prazna?

Redovnim punjenjem ćete u značajnoj mjeri uživati u pogodnostima vožnje na električni pogon, uključujući manje emisije i manje tekuće troškove. Međutim, dok god imate goriva u spremniku, vozite svoj RAV4 Plug-in Hybrid u hibridnom načinu rada kad je baterija prazna.8. Koji je predviđeni vijek trajanja hibridne baterije u RAV4 Plug-in Hybridu?

Mi u Toyoti konstruišemo svaku bateriju da traje koliko i samo vozilo. Sve se baterije isporučuju s garancijom trajanja od 10 godina, odnosno 100.000 km, uz godišnju provjeru zdravlja hibrida (Hybrid Health Check).

* Šta prije nastupiNaša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu.