Toyota nastavlja sa projektom pošumljavanja Bosne i Hercegovine - Jedan hibrid – jedno stablo

TOYOTA ФИНАНС

Toyota u Bosni i Hercegovini nastavila je sa projekatom pošumljavanja, pokrenutim prošle godine, na 20-tu godišnjicu predstavljanja svog prvog hibrida. Za svako prodato hibridno vozilo, posadit ćemo jedno novo stablo.

Stablo je dar prirode i njegov utjecaj na naše živote je neprocjenjiv. Zato ćemo za svaki prodati hibrid u Bosni i Hercegovini, zasaditi jedno novo stablo, za zeleniju i ljepšu budućnost naše Bosne i Hercegovine i planete Zemlje. Svaki kupac hibridnog vozila tako postaje članom naše velike Toyota porodice koja brine o svom okolišu.


Naš krajnji cilj je da kroz naša inovativna i ekološki prihvatljiva rješenja mobilnosti pomognemo kreiranju društva koje će biti u potpunoj harmoniji s prirodom. Svakodnevno, u svim područjima poslovanja, ulažemo velike napore da naše poslovanje donosi što manje negativnih učinaka na okoliš.



I ove godine priključili smo se Let’s Do It BiH projektu, te su uposlenici Toyote BiH, zajedno sa preko 500 volontera učestvovali u pošumljavanju obronaka planine Visočice, nadomak Sarajeva, gdje je 20. oktobra posađeno ukupno 5000 sadnica jasena i bijelog bora.