E-naručivanje na servis Besplatno isprobajte Toyotu Cjenici i katalozi Kontaktirajte nas

SANJAMO OLIMPIJSKE SNOVE - ISPRAĆAJ BH OLIMPIJSKOG TIMA NA OLIMPIJSKE IGRE


U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, 15. jula 2021. godne, organizovano je svečano predstavljanje i ispraćaj tima najboljih BH sportista koji će od 23. jula do 8. augusta ove godine nastupati na XXXII Ljetnim olimpijskim igrama u glavnom gradu Japana – Tokiu, a Toyota je imala čast i privilegiju biti dijelom ovog velikog dana. Atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer, judašica Larisa Cerić, tekvandoista Nedžad Husić, plivači Lana Pudar i Emir Muratović te streljačica Tatjana Đekanović čine naš olimpijski tim od 7 sportista kojima će se pridružiti 6 trenera u borbi za osvajanje prve olimpijske medalje za Bosnu i Hercegovinu.Toyota, kao partner Olimpijskog komiteta, ali i kao globalni sponzor Olimpijskih i Paraolimpijskih igara želi sreću i sjajne nastupe BH sportistima, a ispred Toyote BiH svečanom ispraćaju je prisustvovao Direktor Toyote BiH, Damir Višošević te poželio sreću reprezentativcima.

Svečanom ispraćaju BH olimpijskog tima prisustvovao je i Ambasador Japana NJ.E. Ito Makoto koji je u svom obraćanju podsjetio na prijateljske odnose naše dvije države, povezanost Japana i BiH osobito kroz sport i umjetnost te uvjerio sve prisutne da će i uprkos nezahvalnoj situaciji koju sa sobom nosi pandemija, BH sportski tim u dalekom Tokiu osjetiti gostoprimstvo, ljubav i poštovanje građana zemlje izlazećeg Sunca, uz odlično organizovane Igre.Svoje nade i očekivanja su iznijeli svi naši olimpijci, koji su obećali dati svoj maksimum i ostvariti najbolje rezultate, dok se u ime svih trenera prisutnima obratio Mehmed Skender učesnik prvih olimpijskih igara na kojima je učestvovala Bosna i Hercegovina – OI Barcelona 1992. Igre u Tokiu su bile planirane da se održe 2020. godine, ali iz već poznatih razloga uzrokovanih pandemijom COVID19, njihovo održavanje je pomjereno na 2021. godinu uz propisivanje mnogobrojnih restrikcija i ograničenja.

Olimpijske igre „Tokyo 2020“ će zasigurno biti zapamćene kao specifične, neobične i izazovne, a cijela BH olimpijska porodica se iskreno nada da će biti upamćene po vrhunskim rezultatima sportista. Toyota će kao sponzor i partner za mobilnost Olimpijskih igara u Tokiju učiniti sve u svojoj moći da ovo budu jedne od najbolje organizovanih Olimpijskih igara u istoriji.


Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu.