TOYOTA ФИНАНС

Poruka Akia Toyode, upućena globalnoj Toyota porodici


U svjetlu pandemije Corona virusa, Predsjednik Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, uputio je emotivnu poruku svim Toyota uposlenicima, partnerima, ali i kupcima i simpatizerima širom svijeta.

„Želio sam odvojiti trenutak da vam kažem da mislim na sve vas širom svijeta u ovom teškom vremenu. Iako se vaš nivo anksioznosti može razlikovati zavisno o mjestu u kome živite, siguran sam da ste svi zabrinuti zbog onoga što nas čeka i toga kako će ova pandemija utjecati na nas. Volio bih da vam mogu reći kada će se ovo završiti, jer ništa nije gore od neizvjesnosti. Ali ono što sigurno znamo je da ova kriza hoće završiti i mi ćemo se izboriti.“ – poručio je Toyoda.

U svome obraćanju, podsjetio je na mnoge teške momente sa kojima se kompanija suočila i iz kojih je izašla kao pobjednik: „Zajedno smo se suočili sa mnogim izazovima. Od recesije i opoziva do prirodnih katastrofa. Ali, kada situacija postaje stvarno teška – Toyota ide dalje! Želim zahvaliti svima vama i vašim porodicama za žrtve koje činite i za vaš kontinuirani naporan rad. Od onih od vas koji su bili u prvim redovima naših fabrika, do onih koji su sada prisiljeni da rade od kuće.

Molim vas, znajte da sam ovdje za vas i da će Toyota učiniti sve što je moguće da vas podrži, jer mi smo porodica - a porodica brine o porodici.“

Predsjednik Toyoda istakao je važnost poštovanja svih pravila, strategija i napora koje lokalne vlade provode: „ Molimo vas da učinite svoj dio da pomognete svijetu da se što brže prođe kroz ovu krizu slijedeći upute vaših vlada. Zapamtite - „i ovo će proći“. I nikada ne zaboravite da ako djelujemo zajedno - ne postoji ništa što ne možemo postići.“